81 - Jak medvěd a medvěd vařili

21. července 2011 v 12:51 | Medvěd
kuře na paprice, štrůdl a míchaná vajíčka...


Tak jsme se rozhodly, že Erikovi a kočičí mamince něco uvaříme (a taky jsme na to měly chuť, hehe). Rozhodly jsme se tedy uvařit kuře na paprice, tak jsem napsala babičce o recept a bylo. V úterý jsme šly pracovat, ale po jedné krabici rybízu začalo pršet, a protože jsme tedy měly volné dopoledne, jely jsme nakoupit potřebné ingredience a mohly jsme se do toho pustit.

Brouzdaly jsme po krámu a napadlo nás, že bychom mohly ještě udělat štrůdl, protože to určitě bude jednoduché na přípravu. Taky jsme tu objevily okurky v sladkokyselém nálevu, tak jsme je koupily, aby je Erik s kočičí mamkou mohli ochutnat. Frantíci totiž nakládaj okurky jenom do octu, což je teda nic moc... Neboli dost nechutný. Na to, že tu mají spoooousty výborných věcí, tak tu maj taky ty ne zrovna poživatelný... :D Ale to je asi všude, ne? :)

Takže jak to bylo s kuřetem na paprice a knedlíkem?

Nezapomenout pár věcí a dát do kuřete na paprice (KNP) dost papriky, bylo by to skvělý... No, ale to bych předbíhala... :) Začaly jsme tedy klasickým krájením cibule.. Asi teda nebudu popisovat úplně všechno, aby z toho tady nebyla náhodou kuchařka. Hehe. Všechno vypadalo dobře, dokonce to už začalo voňet jako KNP, tak jsme vyndaly maso a přidaly smetanu a ejhle, tu jsme něco přehlídly :D Za prvý, babička psala, že máme mouku zamíchat do smetany a za druhý, smetana měla 900 ml, takže jsme najednou dělaly kuře na smetaně s esencí papriky :D Tak jsme to asi stomilionkrát dochucovaly a zahušťovaly až z toho byla slušná omáčka, byť to nebylo úplně KNP.

Epizoda knedlík je trochu horší. S tím už máme minimální zkušenosti z Breuilaufy, nicméně knedlíkem se víceméně zabývala Marti, takže to bylo, jako bychom dělaly knedlíp poprvé. Začaly jsme dělat těsto, všechno dobrý, až na to, že jsme zapomněly (haha) dát kvasnice do teplýho mlíka, takže vznikly obavy, že to nevykyne. Nevykynulo. Pro jistotu jsme to vzaly a vyhodily do koše a zkusily jsme to znovu z menší dávky (1kg mouky na knedlíky je asi moc, rozhodně ve Francii pro 4 až moc :D), aby bylo aspoň na ochutnání. Nicméně hladká mouka na knedlíky fakt moc nefunguje, takže to zase nevykynulo, ale i tak jsme to zkusily uvařit a dokonce to vypadalo jako knedlík a mělo to i podobnou konzistenci :D Možná jsme to měly nechat dýl vařit, já nevim... Každopádně z jakéhosi záhadného důvodu to chutnalo dost pochybně...
S omáčkou to šlo :D Naštěstí frantíci neví, jak má knedlík chutnat, tak jim to nepřišlo.

Vyslovenou radost jsme měly ze štrůdlu a taky jsme si s ním užily srandu, když se Niki povedlo oloupat pět jablek a na těsto se vešly jenom tři... :D Tak jsme aspoň do sebe dostaly pravidelnou dávku vitamínů a měly jsme svačinu. Štrůdl byl fakt povedenej, ale i tak mam pocit, že to nebyl až tak úplně štrůdl. Asi se budu muset někdy podívat na recept, co se do toho dává...

Obědvaly jsme tedy trochu zklamané a náladu nám totálně zničil skrblík, protože byť se s námi ráno loučil, že se uvidíme až druhej den, udělalo se hezky a my měly naklusat zpátky na plantáž. Ach jo.

Večer jsme se pustily do míchaných vajíček a to se nám povedlo, takže žádné zklamání :) A okurky chutnaly fakt jako naše okurky, tak jsme si pošmákly...

Nicméně jsme byly mile překvapeny, že vaření přece jen není taková věda a ty omáčky nejsou zas tak složitý, když člověk ví, jak na to. :)

Takže babi, díky moc za tipy! Příště se pokusim si je líp přečíst, zapamatovat a uskutečnit :D

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 agleskala agleskala | 21. července 2011 v 19:13 | Reagovat

lol vaření paráda, tak mi připadá, že půlka lidí co znám se naučila vařit až v zahraničí ;)
a štrůdl se fakt povedl, hmed bych si dala mňam
^________________^

2 Gilmorka Gilmorka | 22. července 2011 v 14:51 | Reagovat

Já také,vypadal opravdu úžasně, zamlouvám si jednu hunyxštrůdlšišku po návratu do ČR:)

3 zaori zaori | 22. července 2011 v 21:02 | Reagovat

agleskala: heheh, to je dost možný.. tak vařila jsem i doma, ale ještě nikdy jsem se nepouštěla do českých jídel, to až za bojových podmínek tady.. proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? :D hehe... i omáčka byla dobrá :D musim nám to pochválit..
Gilmorka: hehe, dobře ;) no problem

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama